TRAGEDIJA KOD NOVOG MAROFA

Beba pronađena mrtva, roditelji se bore za život

24.01.2009 u 17:41

Bionic
Reading

Dvogodišnja Leonida Miholjek preminula je u kući nevjenčanoga supruga svoje bake u mjestu Ključ kraj Novoga Marofa, u zabitome naselju u predjelu Ivči

NOVI MAROF/KLJUČ -  Roditelji Ivica Miholjek (31) i Klementina Balog (19) su na Odjelu su intenzivne njege Opće bolnice Varaždin, priključeni na aparate i u kritičnom su stanju, rekao je istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Igora Pavlic, koji sudjeluje u očevidu. Policijska uprava Varaždinska priopćila je da je dijete umrlo oko 16 sati.

'U sobi u kojoj je pronađena obitelj je peć na kruta goriva. S obzirom na to da niti na tijelu djeteta niti kod roditelja nema tragova nasilja, prva je pretpostavka da je riječ o trovanju ugljičnim monoksidom radi neispravnoga dimnjaka', rekao je Pavlic.

Početnu sumnju može zanijekati ili potvrditi toksikološka pretraga krvi preminule djevojčice i njenih roditelja o čijem se stanju nekoliko sati poslije događaja još ništa nije moglo sa sigurnošću utvrditi u javnosti. Osim pretraga koje se obavljaju na patologiji, svoju riječ treba dati i protupožarni inspektor koji je izašao na teren.

Mještani Ključa u južnom dijelu Varaždinske županije su u šoku, a za obitelj imaju samo riječi hvale.

Majka Ivice Miholjeka, koja sa nevjenčanim suprugom živi stotinjak metara dalje, ispričala je da je obitelj došla k njima sinoć, jer su danas trebali pretakati vino. 'Otišli su spavati i jutros oko deset sati došla sam ih prvi put probuditi. Sve je bilo zaključano', ispričala je Ivičina majka Lenka za Jutarnji list.  

Sat vremena kasnije vratila se natrag i kad je ponovno našla zaključana vrata razvalila ih je, te ugledala da kraj kauča na kojem je spavala mala Leonida gori debela svijeća.

'Peć je još bila mlaka, a svijeća očito nedavno upaljena jer nije dogorjela. Prodrmala sam sina i kad ga nisam mogla probuditi vratila sam se u svoju kuću', nastavlja gospođa Lenka.

Treći put, oko 14 sati vidjela je da je snahi pjena na ustima i zvala je Hitnu pomoć. Njen sin i snaha odmah su prebačeni u bolnicu.

'Ne znam što se dogodilo i ne znam zašto je gorjela svijeća', rekla je uplakana Ivičina majka koja još nije imala informacije o tome što se moglo dogoditi.

Iz njena izlaganja moglo se tek razaznati da sa snahom, Romkinjom iz Međimurja, nije bila u dobrim odnosima.

Ispričala je i da su snaha i sin otišli iz romskog naselja jer se nisu slagali s njenom rodbinom te da je snaha prijetila kako njen sin neće dobro proći ako se djetetu nešto dogodi.