restart sdp-a

Bauk: Bilo bi dobro da se ide u smjeru jednog kandidata za novog predsjednika stranke

07.07.2020 u 20:00

Bionic
Reading

Arsen Bauk (SDP) nakon debakla Restart koalicije na izborima i odlaska Davora Bernardića s čela stranke kazao je da bi bilo dobro da se ide u smjeru jednog kandidata za novog predsjednika stranke

"Hoće li biti tako ovisi o događajima koji će se razvijati. Mi imamo odredbe o kandidiranju i ono je relativno slobodno. Vidjet ćemo koliko će biti kandidata", rekao je te dodao je gdje bi se trebao tražiti potencijalni novi predsjednik:

"Ja sam u izbornoj noći i dan poslije rekao da su građani pokazali palac dolje SDP-u i nekim kandidatima, ali i ipak pokazali nekim kandidatima palac gore. Mislim da u krugu tih kandidata treba tražiti nekoga tko ima legitimitet da nas okupi i povede u lokalne izbora i onda dalje. Nadam se da će se uskoro saznati tko će biti pretendenti i da će se bez sektašenja i vraćanja u prošlost okupiti najbolje što SDP ima."

Komentirao je i svoje ambicije: "Nisam još odlučio u ovom trenutku, ali mislim da je nakon tri mandata u Predsjedništvu nepotrebno da budem i četvrti".

Kaže da međusobnih sastanaka unutar stranke ima mnogo, da se razgovara i najprije treba vidjeti tko uopće ima želju i ambiciju prihvatiti se teškog i zahtjevnog posla.

Na pitanje ima li jamstava da će se stvari u SDP-u promijeniti, Bauk je na RTL-u odgovorio: "Jamstva nema, nade ima".