GOOD MORNING, VIETNAM

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam

09.11.2010 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon gotovo punih osam mjeseci od izlaska Bad Companyja 2, službeni igrin DLC simpatičnog naziva Vietnam trebao bi svojim dolaskom dodatno produbiti već ionako odličan njezin multiplayer

Svim online igračima kojima je Battlefield: Bad Company 2 prirastao srcu, ali su se nekako zasitili njegovih mapa i oružja, imaju se čemu radovati narednih mjeseci. Nakon gotovo osam mjeseci od izlaska Bad Companyja 2 i sati i sati koje smo utukli u njegov multiplayer, igrin DLC naziva Vietnam dolazi igračima kao naručen. Neki će reći da je BC2 Vietnam u biti samo obični add-on koji će multiplayeru dati isključivo kozmetičke preinake. Na prvi pogled ta bi izjava možda i držala vodu, ali novo oružje, nove mape i nova vozila čine ovaj DLC praktički igrom za sebe.

Bez brige, Vietnam je još uvijek dobri stari BC2 koji u svojem gameplayu ne odstupa ni milimetra od starijeg bratića, samo je okruženje drukčije. I dalje je fokus na timskoj igri, građevine su i dalje podložne destrukciji, a na velikim mapama naći ćete dovoljan broj vozila koje ćete moći iskoristiti u svoju korist. Naravno, sve je načinjeno tako da odgovara ambijentu i vremenu u kojem se radnja odigrava, pa je zato loading screen ukrašen prigodnim bojama, a M-com stanice u Rush modu sada predstavlja stilizirani radio iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. To su sitne promjene, ali upravo takvi detalji daju igri na autentičnosti.      

Mišljenja smo da je Vietnam idealan predložak da DICE-ov Frostbite engine pokaže svu svoju raskoš i mogućnosti. Male straćare koje čine dio igrine okoline doslovno će se satirati prilikom tenkovskog granatiranja, a okolno drveće i palme također neće predstavljati vašem mitraljezu preveliku prepreku. Kada se napravi igra koja toliki značaj pridaje destrukciji okoline, onda je Vietnam, ako ne idealna lokacija, onda prva do takve.

U zadnje vrijeme se puno govorilo i o jednom tipu oružja koji će biti dostupan u Vietnamu. Riječ je o popularnom flamethroweru za koji su igrači imali dosta primjedbi, ali i potpuno krivu predodžbu. Naime, mislili su da će to oružje biti previše moćno i previše jako u odnosu na ostala, ali, prema dostupnim informacija, bili su u krivu. Flamethrower je, po svojim karakteristikama, vrlo specijalizirano oružje koje će se koristiti u određenim specifičnim situacijama poput onih kada ćete iz zaštićene pozicije braniti radio, tj. M-com stanicu. Zamislite situaciju kada vi kao napadač aktivirate M-com stanicu i sakrijete se pored obližnjeg zaklona. Protivnik koji vas ne vidi i koji ništa ne sluti krene prema njoj kako bi je deaktivirao, a vi u tom trenutku stisnete po plinu. To je samo jedan primjer kako će bolji i mudriji igrači znati iskoristiti protivnikovu neopreznost za popodnevno roštiljanje.     

Kao i dosad, na raspolaganju će vam stajati četiri dobro poznate klase vojnika, svaki sa svojim specijalnim mogućnostima i oružjima. Novost u odnosu na originalni BC2 jesu nova oružja kojih navodno ima oko petnaestak, a prilagođena su vremenu u kojem se radnja odigrava. Uz novo vatreno i hladno oružje, u igri će biti i potpuno novi voiceoveri i glazba koja će tutnjati iz igrinih vozila poput tenkova i helikoptera. Sve skupa 49 novih glazbenih brojeva koje ste vjerujemo puno puta čuli u filmovima ili serijama slične tematike.

Čini se da Battlefield: Bad Company 2 svojim DLC-om prati slične trendove kao i Red Dead Redemption svojim Undead Nightmareom, nudivši pritom nešto posve novo i drukčije. Novih modova neće biti, ali će zato za sve vlasnike konzola dočekati deset novih trofeja ili achievementa (ukoliko ste vlasnik Xbox-a 360) koji samo čekaju na vas da ih otključate. DLC će izaći ove zime, i to za konzole i osobno računalo. Izgleda da ćemo za božićne praznike dobiti novi razlog krenuti u rat ispočetka.

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam



Battlefield: Bad Company 2 Vietnam Trailer