GRADONAČELNIK SE BOJI JAVNOSTI

Bandićevi zaštitari branili ulazak u školu

25.04.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Građanska akcija opet zadaje glavobolje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Nakon što su ga u utorak navečer snimili kako krši zakon sinoć su ga opet na 'Tribini o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata' u osnovnoj školi na Šestinama ulovili u prekršaju, i to naravno dokumentirali videosnimkom

Unatoč jučerašnjem upozorenju DIP-a Milanu Bandiću kako krši zakone vodeći predizbornu kampanju u objektima u vlasništvu države ili lokalne samouprave, zagrebački gradonačelnik ponovo pokazuje da je iznad zakona. Naime Bandić je dovukao dvadesetak ćelavaca, po svemu sudeći zaštitara, i postavio ih na ulaz u osnovnu školu kako bi 'filtrirali' nepoćudne građane.

Građanska akcija proziva gradonačelnika da je sinoć uz pomoć zaštitara spriječio građanima i novinarima ulazak u javni prostor na javni događaj, pravdajući se kako je riječ o privatnom skupu. Bandićeva desna ruka Robert Ljutić svog je šefa 'utopio' poručivši aktivistima da su zakupili školu za svoj privatni skup. No aktivisti su ga suočili s pozivom koji ga demantira jer dokazuje da je tzv. privatni skup zapravo 'Tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata'. Dakle radi se o javnom događaju.