'STOP POLITIČKIM PROGONIMA'

Bandićevci taje podatke o financiranju i štandovima

26.03.2015 u 06:45

Bionic
Reading

Dva je tjedna prošlo otkako su lojalni suradnici Milana Bandića krenuli s peticijom koju su nazvali Stop političkim hapšenjima. Osim što se hvale poznatima koji su svoj autogram stavili na dvojbenu peticiju, podatke o broju prikupljenih potpisa, broju lokacija, troškovima, donacijama drže u tajnosti

Centar Zagreba vrvi mladim volonterima u fluorescentnim prslucima s natpisom 'Stop političkim hapšenjima' koji sakupljaju potpise za peticiju koju je pokrenuo Klub Milana Bandića smatrajući da je zagrebački gradonačelnik žrtva političkog progona.

Bandićevci su za prikupljanje peticije, kojoj svrha nije raspisivanje referenduma niti ima bilo kakav konkretan cilj osim 'senzibiliziranja javnosti', po gradu postavili i štandove na kojima građani mogu dati svoj potpis.


Tko to sve plaća i koliko su potpisa prikupili, nemoguće je doznati. Na upit koji smo poslali glasnogovornici Kluba Milana Bandića Slavici Šipicki dobili smo odgovor kako će sve reći u priopćenju kada akcija prikupljanja potpisa završi.

Dakle, nije moguće doznati kako se Klub financira niti tko mu je i za koju cijenu ustupio štandove na kojima se potpisi prikupljaju. Navodno su štandovi u vlasništvu Tržnica Zagreb koje ih iznajmljuju svim zainteresiranima. Je su li štandove dobili besplatno ili su za njih ipak nešto izdvojili, također ne odgovaraju.

Podsjetimo, upravo je dodjeljivanje štandova inicijativi U ime obitelji predmet istrage USKOK-a. Bandića se u ovoj aferi tereti da je toj udruzi za potrebe referenduma 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' protuzakonito osigurao štandove te tiskao letke i plakate te ostali promo materijal, čime su Grad Zagreb i Tržnice Zagreb oštećeni za oko 300 tisuća kuna.

Peticiju su od poznatih osoba potpisali Ćiro Blažević, Sandra Bagarić, Josip Klemm, admiral Davor Domazet - Lošo te generali Ljubo Ćesić - Rojs, Josip Štimac i Mladen Markač, odvjetnik Zvonimir Hodak, nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić, Branko Lustig i dr.