POTPIŠI PROPALO

Bandićevci peticijom ne mogu napraviti - ništa

13.03.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Najavljivali su u Klubu Milana Bandića da će na današnji dan peticiju 'Stop političkim hapšenjima' potpisati velika imena. Uz dužno poštovanje svima koji su potpisali, od imena na njoj bilo je veliko jedino ono oskarovca Branka Lustiga

A kako s Bandićem to biva, upitno je bi li i Lustiga bilo da nije bilo novca za festival koji organizira. Kako je gradonačelnik proteklog desetljeća izdašnim dotacijama zadužio sve, od otočkih vatrogasnih društava i nepostojećih udruga, preko sinjskih alkara, pa do Lustiga, čudi da na promociji peticije nije bilo i jačih imena od, recimo, Zdravka Tomca.

Uz obične građane s margine poput Seada Hasanovića, poznatijeg kao Braco Cigan, u Praškoj 5 našli su se neki od pročelnika gradskih ureda: Slavko Kojić, Silvio Novak, Ivica Lovrić i Miodrag Demo. Zanimljivo, posljednja dva dana u Bandićevoj udruzi nije bilo pročelnika pod istragom Mire Lace i Vidoja Buluma, ali ni dugogodišnjeg prijatelja, šefa Kerempuha Duška Ljuštine.

No nema dileme da su i oni, kao i šest tisuća članova, koliko navodno broji Klub, uz čovjeka iza rešetaka. Davor Gjenero, politički analitičar, drži da Bandićeva udruga samom peticijom ne može postići ništa.

'Ona sama po sebi nije akt kojim se nešto konkretno može učiniti. Ona je svojevrstan pritisak na donositelje političkih odluka jer u dijelu javnosti postoji uvjerenje da je ovo što se događa Bandiću politički proces. Žalosno je to što je Dinko Cvitan s USKOK-om i DORH-om diletantskim radom dao argumente u prilog tom mišljenju', zaključio je Gjenero.