HERCEGOVINA U SUZAMA

Bandićeva sestra: Ljuta sam na Zagreb!

11.01.2010 u 00:36

Bionic
Reading

Iako je Milan Bandić u Grudama osvojio 98,8 posto, a Ivo Josipović tek 0,8 posto, rodni kraj Milana Bandića potonuo je u tugu. Tri tisuće petsto i pet Gruđana dalo je glas Bandiću, a tek 29 njegovu protivniku Ivi Josipoviću. U Ljubuškom je Josipović dobio tek 45 glasova od 7.679 izašlih, ali to su samo podaci utjehe za Hercegovce

'Mi smo učinili sve što smo mogli', rekli su nam u stožeru u Grudama, u kojem su svi u šoku od poraza i nevjerice u toliku razliku među kandidatima.

Mostarske prognoze

'Ovo nismo očekivali, ne možemo vjerovati da je Hrvatska tako glasala.'
'Nažalost, ostvarila su se predviđanja iz mostarskog Dnevnog lista, koji je u današnjem broju ponudio veliki naslov 'Bandić osvaja Hercegovinu, ali ne i Pantovčak' – mrzim tu novinu i prestat ću je kupovati', kaže nam jedan razočarani Gruđanin.

Milanova majka Dragica u Poganoj Vlaci inače ide rano na spavanje i nismo uspjeli doći do nje, ali Bandićeva sestra Tonka Macan pristala je na izjavu i fotografiju, iako je bilo očito da je ljuta i razočarana.

'Ponosna sam na svog brata, ponosna sam što je ušao u drugi krug i za mene je on uspješan, ali jako sam ljuta na Zagreb. Ljuta sam na Zagreb i Zagrepčane što mu nisu dali veću podršku za 11 godina koje je on dao Zagrebu. Nikada nije imao vremena ni za obitelj, niti nas komotno posjetiti u Poganoj Vlaci i Hercegovini, jer je morao odmah natrag u Zagreb', kaže nam razočarana Bandićeva sestra.

Iako je sve bilo pripremljeno za feštu u Grudama, svi u Boćarskom domu su tužni i nitko nije raspoložen za izjave. Konobarica Antonija jedina

Atmosfera u Grudama

je osoba koja ima osmijeh i koja je voljna fotografirati se za novine iako je njezin kandidat izgubio.

Hercegovina je vrlo teško podnijela Bandićev poraz, a Ivo Josipović im nikako nije simpatičan, jer osim što je porazio Milana, dolazi iz redova SDP-a i Hercegovci misle da će stoga biti potpuno zapostavljeni.