BITKA ZA ZAGREB I U SABORU

Bandićev zastupnik žestoko napao Anku Mrak Taritaš

02.12.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Iako je do lokalnih izbora ostalo još pola godine, bitka za Zagreb svaki dan je sve žešća. Danas se prebacila i na saborsku raspravu u kojoj je nezavisni Željko Lacković, inače član Bandićevog kluba, žestoko napao Anku Mrak Taritaš, kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba

Lacković je jutros zatražio stanku na temu salmonele i kakvoće hrane koju jedu djeca, no na kraju svog izlaganja osvrnuo se i na Anku Mrak Taritaš.

'Ona je govorila da je iz proračuna Grada Zagreba financiran moj ulazak u Hrvatski sabor. To je čista neistina i laž. Nisam iz proračuna Grada Zagreba popio jednu kavu. Svoje kampanje financiram sam, ja 30 godina boravim u Zagrebu, ovdje imam dvije tvrtke, poduzetnik sam cijeli svoj život. Zadnjih sedam godina sam samo s jedne vrste poreza u gradsku blagajnu uplatio 911.188 kuna i 20 lipa. Nisam koristio ni naknadu za dijete koja mi pripada, a HNS je upravo ta stranka nepotizma koja je Hrvatsku elektroprivredu pretvorila u HNS-u elektroprivredu', poručio je Lacković.

Prozvao je i samu Anku Mrak Taritaš. 'Gospođa Mrak Taritaš se osobno iskazala kao vješta u nepotizmu. Oni u gradskoj organizaciji su darovano zemljište za bolesnu djecu preprodali i na tome zaradili i za to kazneno odgovarali', poručuje.

'Riječ je o stranci koja ima vrlo izražen stav za masovno zavlačenje ruke u džepove građana. Oni su iskonstruirali i toplinske razvodnike, oni su iskonstruirali i legalizaciju odnosno nepotrebno štancanje mora papira na osnovi kojih su ulazili građanima u džepove, oni su prodavali 53 lipe skuplji plin nego što su ga po dampinškoj cijeni morali dobiti od Ine, stvorili su sustav elektrana i ušli svim građanima u džepove. Sada valjda zbog ambicije gospođe Mrak Taritaš da postane gradonačelnica Zagreba žele Zagrebački holding pretvoriti u HNS-ov holding', poručuje Lacković.


454993,454853,454215,453164