KUPOVINA SKLONIŠTA OD HDZ-OVCA

Bandića brine Koreja pa je pojačao atomsku zaštitu u Trnju

29.04.2013 u 13:05

Bionic
Reading

Najava zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića da će za 940.000 kuna kupiti atomsko sklonište od tvrtke Telemonting u vlasništvu Ante Pazonića, jednog od čelnika zagrebačkog HDZ-a, izazvala je niz reakcija njegovih protukandidata, ali i drugih političkih oponenata

Rajko OstojićSDP-ov kandidat za gradonačelnika, tako je na svom profilu na Facebooku prenio razmišljanje Igora Rađenovića, SDP-ova kandidata za dogradonačelnika.

'Situacija na Korejskom poluotoku je sve napetija i vjerujem da su aktualni gradonačelnik i njegov pročelnik za hitne situacije upravo zbog toga htjeli pojačati atomsku zaštitu u Trnju. Pri tome su odlučili kupiti privatno sklonište tvrtke čiji je vlasnik član predsjedništva njihovog najvećeg koalicijskog partnera, i to za čak 1200 eura po kvadratu, istaknuo Rađenović

Laburistički kandidat Branko Vukšić kaže kako ga kod 'Bandića više ništa ne iznenađuje'.

'Sve ovo jasno ukazuje da je Bandić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i da je Margareta Mađerić tu pro forma. To potvrđuje i da će Davor Štern biti na njegovoj listi. Meni samo nije jasno kako građani ne vide što Bandić radi', naveo je Vukšić.

Vladimir Ferdelji
, nezavisni kandidat kojeg podržavaju HSLS i HSS, najprije se glasno nasmijao na Bandićevu ideju, a potom ozbiljnim tonom dodao da 'atomskog rata sasvim sigurno neće biti i da ova kupovina jasno sugerira o čemu se tu radi'.

Nezavisna Tatjana Holjevac smatra da je prije kupovine novih skloništa Bandić trebao urediti stara i zapuštena.

'U Zagrebu ima dovoljno skloništa i nisam sigurna da bi 940.000 kuna, koje se planiraju potrošiti, bilo dostatno da se urede i postojeća', istaknula je Holjevac.

Margarete Mađerić, kandidatkninja HDZ-a,poručila je kako u Zagrebu ima prioritetnijih stvari koje treba obaviti od kupovine skloništa.

'Sklonište definitvno nije na vrhu liste prioriteta. O tome od koga je Bandić kupio sklonište i zašto ne mogu govoriti jer nisam upoznata sa slučajem', kazala je Mađerić.