STOPBANDIC.COM

Bandić zavladao virtualnim mrežama

08.11.2009 u 20:47

Bionic
Reading

Niču internetske grupe 'za' i 'protiv' predsjedničkog kandidata Milana Bandića. Predizborna istraživanja, pa tako i ono Nove TV, prema kojemu se Milan Bandić čvrsto učahurio na drugom mjestu - između vodećeg Ive Josipovića i trećeplasiranog Nadana Vidoševića - shvaćaju se ozbiljno, uz promptnu reakciju internetske zajednice

Najbrojnija je grupa podržavatelja 'Milan Bandić' s oko 2.500 članova, koja bilježi gradonačelnikove aktivnosti, poput 'Most mladosti ponovo u prometu', 'Otvoren Zagrebački plesni centar', '122. niskopodni tramvaj'. Pristaše, uglavnom, misle poput člana koji je napisao da je 'Milan jedini čovjek koji je sposoban da vodi ovu državu'.

Brzorastuća grupa protiv kandidature zagrebačkog gradonačelnika za Mesićeva nasljednika naslovljena je 'Ne želim Bandića za predsjednika' i trenutačno okuplja oko tisuću članova. Opis grupe 'Stvarno mi ga je pun kufer'.

Ajmo realno: poznavajući naš narod, mislim navećinu, izabrat će ga, pa ipak smo mi ovce za šišanje, ja zato i idem iz ovenaše države u bijeli svijet', napisala je jedna članica navedene grupe, na što je dobila odgovor: 'ja sam već emigrirao ;D'.

Grupa 'Milan Bandić, peder' okuplja stotinjakak članova, a novoosnovana 'STOP Milan Bandić', iza koje stoji www.stopbandic.com, skromnih 20-ak članova. No obećava: 'Ove su stranice nastale kao odgovor na kandidaturu Milana Bandića za predsjednika RH. Sramotno je da nakon toliko afera, od kojih gotovo nijednu nije ni pokušao demantirati, taj čovjek misli da baš on zaslužuje biti novi hrvatski predsjednik. Zato ćemo vas na ovim stranicama u ova skoro dva mjeseca pred izbore podsjetiti na sve Bandićeve afere. Nevjerojatno je koliko ima materijala za ove stranice, a vjerojatno će ga biti još i više u sljedećim danima.'

U nadobudnu grupu 'Bandić - PREDSJEDNIK', s opisom 'Mile se sprema preorati Hrvatsku i raditi k'o konj, može, može, pa da živimo svi kao i oni u Zagrebu', učlanjeno je oko 450 članova. Njihov rezon uglavnom je sličan onome 'stanovnika Zagreba': 'O gospodinu imam samo najbolje mišljenje... a pljuju ga uglavnom ljudi koji nisu postigli ništa u životu i pucaju od ljubomore... dok se on nije kandidirao mislio sam da na izbore izlazim a ciljem da od nekoliko zala izaberem ono najmanje zlo... sad kad je on tu napokon postoji kandidat kojem istinski želim dati glas... GO, MILEEEEE! :))))'.

Slične grupe su i 'Milan Bandić - Predsjednik RH' s oko 800 članova te 'Milan Bandić fan club' s oko 300 štovatelja lika i (ne)djela Milana Bandića.

Podijeljenost nije slučajna. Događa se tako da je jedan te isti korisnik - a nađe se tamo i 'javnih' osoba, pa i pokoji dužnosnik  - učlanjen u dvije suparničke grupe, na sliku i priliku neshvaćenog kandidata.