NEMA VIŠE RUČNOG BROJANJA

Bandić za milijun i pol nabavlja laptope, kamere, LCD ekrane...

11.08.2017 u 13:41

Bionic
Reading

Grad Zagreb nabavlja 65 laptopa, dvije kamere, dva LCD ekrana kako bi olakšao rad zastupnicima. Ručno brojanje s balkona tako će u drugom desetljeću 21. stoljeća napokon otići u povijest

'Na sjednici je nazočno 32 zastupnika. Ne, ipak nije. Molim vas podignite papir da vidim malo bolje'. Tako su po prilici proteklih godina predsjednici Skupštine Grada Zagreba utvrđivali broj zastupnika u gradskom parlamentu. I dok u nekim zemljama ljudi na izborima glasuju on line, u Zagrebu se glasovi zastupnika u Skupštini još uvijek broje ručno.

Koliko je u dvorani prisutno zastupnika, tko je bio za, tko protiv, a tko suzdržan... No, to bi uskoro trebala biti stvar prošlosti jer Grad je raspisao natječaj vrijedan 1,5 milijuna kuna bez PDV-a  'Za nadogradnju sustava Akti gradonačelnika i sustav za snimanja na sjednicama Skupštine'.

U nabavi se traži 65 laptopa, dva LCD ekrana minimalne dijagonale 160 centimetara, dvije video kamere, sučelja za slijepe, slabovidne i nagluhe te osobe s invaliditetom i sva ostala oprema koja je nužna za implementaciju u postojeći sustav.

Rok za dostavu ponuda je 31. kolovoza, a rok za instalaciju svega je tri mjeseca od uvođenja ponuđača u posao.

Prođe li sve po planu za pretpostaviti je da bi cijeli sustav mogao biti stavljen u funkciju iduće godine, a do tada će se se zastupnici još uvijek za riječ javljati dizanjem ruku, prijavljivati kod tajnice Skupštine, a brojanje s balkona još neko vrijeme bit će jedina metoda verifikacije izglasavanja pojedinih dokumenata.