POSTIGNUT DOGOVOR

Bandić vraća Rajiću pola milijuna kuna nakon 18 godina

16.11.2017 u 16:31

Bionic
Reading

Grad Zagreb mora poduzetniku Luki Rajiću vratiti gotovo pola milijuna kuna ili preciznije 487 tisuća jer je temeljem sudskih presuda Općinskog i Županijskog suda utvrđeno da su sklopljeni ugovori između dviju spomenutih strana bili ništetni

Davne, 1999. godine, kada je gradonačelnica bila Marina Matulović Dropulić (HDZ), Grad je Rajiću prodao zemljište na Ksaverskoj cesti za spomenutih 487 tisuća kuna. Međutim već godinu kasnije tužbu protiv ovog ugovora podnosi treća strana, a dokumenti na stranicama Grada ne otkrivaju o kome je riječ.

  • +10
Bivši premijer Milanović na otvorenju novog logističko-distributivnog centra RALU logistike u listopadu 2015. Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iako je tužba na sudu, Rajić s Gradom sklapa dopunu ugovora 2001. godine, koji tada potpisuje aktualni gradonačelnik Milan Bandić. Međutim u svibnju 2003. najprije Općinski sud, a u ožujku 2006. i Županjski sud ugovor i njegovu dopunu proglašavaju ništetnima. 

Kako je posao propao, Rajić je od Grada, ne navodi se kada, zatražio povrat uloženog s pripadajućim kamatama, ali mu je 2012. godine Grad odgovorio kako pristaje na povrat sredstava, ali bez kamata.

U rujnu ove godine Rajić pristaje na povrat sredstava bez kamata, a uz raskidanje ovog ugovora raskinut je istovremeno ugovor o gradnji mosta, odnosno prilazu poduzetnikovu imanju u Gračanima jer on nije nikad ni sagrađen.