TUŽBOM NA TUŽBU

Bandić umjesto presude dočekao Meićevu protutužbu

21.10.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Iako se danas na Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu očekivala objava presude SDP-ovu gradskom zastupniku Jurici Meiću, kojega je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tužio zbog klevete, to se nije dogodilo jer je sutkinja odlučila objediniti postupke pošto je Meić podnio tužbu protiv Bandića.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik izjavio je novinarima nakon rasprave da će se provesti jedinstveni postupak jer je Meić podnio privatnu tužbu.

'To su isti događaji na istom aktualnom satu pa će se u jedinstvenom postupku raspravljati o jednoj i drugoj tužbi', kratko je rekao Krsnik.

Bandić je u travnju ove godine tužio Meića jer ga je na sjednici Gradske skupštine SDP-ov gradski zastupnik, nezadovoljan gradonačelnikovim odgovorom na pitanje kako je mogla biti izdana lokacijska dozvola za projekt 'Cvjetni' iako nije izgrađena šetnica koja bi spojila Gundulićevu ulicu s Cvjetnim trgom, upitao koliko se nakrao i kako ga nije strah Svevišnjega, a govori da je vjernik.

Pokušaj mirenja na sudu nije uspio. Bandić je rekao da je spreman pomiriti se ako mu se tuženi ispriča, no Meić je izjavio kako smatra da nije oklevetao gradonačelnika, nakon čega je Bandić ustrajao na tužbi.

Sutkinja je danas utvrdila da je Meić u srpnju podnio tužbu protiv Bandića pa je odlučila provesti jedinstveni postupak budući je riječ o povezanim kaznenim djelima i istim dokazima.

Na današnjoj raspravi nisu se pojavili ni Bandić ni Meić. Rasprava je najavljena za 21. studenoga.