OBRAČUN S MILANOVIĆEM

Bandić smjenjuje Čovića, a on smijenio Žulja

03.12.2009 u 11:41

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izgleda da i usred kampanje za predsjednika Republike Hrvatske stigne voditi grad jer je posredno najavio smjenu predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića

'Šef Kontrolnog ureda Grada Zagreba Mirko Herak dobio je nalog da pojasni što se to događa u Holdingu glede zapošljavanja', rekao je Bandić.

Čović smijenio Žulja

Na temelju nalaza Službe za unutarnju reviziju i kontrolu, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović razriješio je dužnosti voditelja podružnice Autobusni kolodvor Franju Žulja. Provedenim nadzorom neosporno su utvrđeni propusti u poštovanju internih procedura vezanih za zaposlenje Vesne Majher. Za novog voditelja podružnice bit će imenovan Ante Cicvarić, dosadašnji voditelj tehničke službe na Autobusnom kolodvoru Zagreb.

Svi koji su zapošljavali bez znanja predsjednika Skupštine, kaže Bandić, snosit će posljedice, i Ivo Čović i Vesna Majher

'Ja sam prije šest mjeseci kao predsjednik Skupštine trgovačkog društva donio odluku da nema više zapošljavanja u Holdingu, osim u proizvodnji. Odgovarat će svi koji su to kršili. Ne samo Vesna Majher, nego i Čović', naglasio je prvi čovjek Zagreba. Dalje je naveo da im je u ruke dao najveću tvrtku u zemlji.

'Ne vodim ja operativu Holdinga, nisam ni babaroga ni vračara, a ne mogu biti ni Batman i znati i nagledati sve. Dosada sam upozoravao, a odsada ću kažnjavati. Ako im ne paše, neka otvore privatne tvrtke i dokažu se ako su tako sposobni menadžeri', zaključio je Bandić. Do komentara Ive Čovića na najnovije prijetnje Milana Bandića nismo uspjeli doći. Samo nam se javio glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro koji je rekao da dosada nisu komentirali izjave predsjednika Skupštine Zagrebačkog holdinga pa to ne namjeravaju napraviti ni u ovom slučaju.

Vesnu Majher su prije tri godine u Holding doveli Bandić i njegova tadašnja desna ruka Slobodan Ljubičić Kikaš, a Čović je prije nekog vremena odbio potpisati njeno promaknuće na mjesto pomoćnice direktora Autobusnog kolodvora, što je od njega zatražio direktor AK-a Franjo Žulj, koji je u javnosti percipiran kao Bandićev igrač.

Čović je SDP-ov čovjek kojeg je Zoran Milanović nametnuo Bandiću kao kontrolu. Sada se on na ovaj način osvećuje Milanoviću za izbacivanje iz stranke te se rješava balasta.