LOV NA BANSKE DVORE

Bandić pokrenuo stranicu premijerbandic.hr

08.08.2016 u 20:48

Bionic
Reading

Nakon današnje konferencije za medije, Milan Bandić je poslijepodne podignuo i svoju internetsku stranicu premijerbandic.hr

Bandić je, podsjetimo, danas na press konferenciji pročitao proglas, ali se i ispričao što je najavom ekskluzivne vijesti možda zaveo neke ljude.

'Ekskluzivna' vijest bila je da je Drugi svjetski rat završio. 'Objavit ćemo da je Drugi svjetski rat završio, isprika onima koji su to znali. Isprika za one koji to ne znaju ili nas žele uvjeriti da nije završio da bi u bipolarnoj podjeli uništavali ovu zemlju posljednjih 25 godina. To narod više neće akceptirati. Drugi svjetski rat je završio, okrenimo se budućnosti', kazao je Bandić.

Inače, na ulicama diljem Hrvatske pojavili su se džambo plakati na kojima se nalazi natpis '#Premijer' iako kampanja službeno još nije počela. Odmah se postavilo pitanje je li u skladu sa zakonom postavljati predizborne plakate prije nego što je započela službena kampanja.

Državno izborno povjerenstvo kaže da jest. U svom priopćenju pojašnjava da kampanja počinje danom objave zbirnih lista izbornih jedinica (najkasnije 16. kolovoza), a završava 24 sata prije održavanja izbora (do 9. rujna, do 24 sata).

Pozivajući se na Zakon o izborima zastupnika, DIP je objavio da onaj tko je naručio plakat nije kršio zakon.

Kako izvještava RTL, iza plakata '#Premijer' stoji Milan Bandić. Međutim, on danas nije želio odgovoriti stoji li iza tog plakata.