NABAVKA VOZILA

Bandić o skupocjenom BMW-u: Postoji, ali nije naručen

28.04.2016 u 12:48

Bionic
Reading

Sjednica Gradske skupštine počela je aktualnim satom na kojem je gradonačelnik Bandić odgovarao na pitanja zastupnika. Očekivano, gradonačelniku se spočitala nabava novih vozila koja će gradski proračun stajati 55 milijuna kuna. Među 277 novih vozila nalazi se i jedno koje je tehničkim specifikacijama najbliže BMW-u 7, očito namijenjenom gradonačelniku Milanu Bandiću

Međutim, Bandić tvrdi da o skupocjenom BMW-u ne zna ništa.

'Da sam to radio, nikad ne bih bio gradonačelnik, ne jednom, ne pet puta, nijednom. Sugestija vam je moja, ukoliko želite nešto napraviti u policiji, nemojte to raditi. Nikakav BMW 7 nije naručen niti će biti nabavljen. Odakle vam to? Jeste li vi Luka Vidović? O kojem BMW-u govorite? Postoji BMW sedmica, ali nikakav nije naručen. Molim vas, sačuvajte i moje i svoje dostojanstvo. Ja sam pomalo tužan', rekao je Bandić.

Da nije vrijeme za kupovinu 277 novih vozila, među kojima je i skupocjeni BMW, Bandiću je savjetovao SDP-ov Dominik Etlinger.

'Budimo u skladu s vremenom. Vremena nisu za rasipništvo. Nabava novog BMW-a 7 koji ste naručili u svakom slučaju je rasipništvo. To je luksuz i to na račun građana Zagreba. Apeliram, nemojte biti rastrošni i molim vas da odustanete od kupnje tako luksuznog automobila. Mislim da nam to svima skupa ne treba', rekao je Etlinger.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je da je sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom dobro došlo te da treba vidjeti ima li potrebe za time.

'Uvijek komentiram da je dobro došlo sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom. Treba vidjeti ima li potrebe ili nema, a mi nad time nažalost nemamo ingerenciju, ali budite uvjereni da ćemo kao tijelo i klub vrlo pomno pratiti svaki korak tog postupka i za sve ono što utvrdimo da nije onako kako bi trebalo mi ćemo reagirati', istaknuo je Mikulić, podsjetivši da su reagirali i na prošlu javnu nabavu.

Od ukupnog broja vozila, 83 se nabavljaju za Grad, a ostatak je namijenjen za tvrtke iz sklopa Zagrebačkog holdinga, AGM, Gradsku plinaru, Vodoopskrbu i odvodnju te Zagrebačku stanogradnju. Kao što smo pisali, vozila su različite namjene, od gospodarskih pa do nekoliko osobnih auta srednje i više srednje klase.