O SUKOBU INTERESA U SABORU

Bandić nema pravo na naknadu za šefovanje turističkom zajednicom

29.09.2011 u 21:00

Bionic
Reading

Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa mišljenja je da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nema pravo na naknadu za obnašanje dužnosti predsjednika turističke zajednice Grada Zagreba

Odgovarajući na Bandićev upit, predsjednik Povjerenstva Mate Kačan istaknuo je da je novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa po tom pitanju jasan i izričit, te da je Povjerenstvo mišljenja da Bandić nema na to pravo. To se, dodao je, ne odnosi na putne i druge opravdane troškove.

Suzana Vardić Bilić (HDZ) u raspravi je ustvrdila da je povjerenstvo puno puta dosad rješavalo slična pitanja, o čemu su objavljeni i akti na internetskim stranicama, upitavši se i zašto se dužnosnici sami o tome ne informiraju umjesto da opterećuju rad povjerenstva ovako trivijalnim pitanjima.

Vlaho Bogišić, član povjerenstva iz redova uglednih javnih djelatnika, izrazio je čuđennje kako dužnosnici Bandićeva ranga imaju vremena i snage predsjedati i tijelima poput turističke zajednice. 'Ako je to u duhu europske prakse, onda je riječ o ceremonijalnom predsjedanju, pa je ovakvo pitanje samo po sebi, i bez obzira na propise, neumjesno', zaključio je.