PODJELA LOVE

Bandić najviše novca daje za crkvu u Kninu i Nazorovu

12.08.2014 u 15:20

Bionic
Reading

Za sufinanciranje uređivanja majčinskog odjela Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe u Nazorovoj ulici odobreno je 430.000 kuna iz zagrebačkog gradskog proračuna, a iz proračuna i proračunske zalihe izdvojeno je još nekoliko stotina tisuća kuna za različite namjene prema zaključcima što ih je početkom kolovoza donio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Tako je financijsku potporu dobila i Poliklinika za medicinu rada i sporta s medicinsko biokemijskim laboratorijem u Vukovarskoj i to 180.416 kuna za rad u srpnju, Institut Ruđer Bošković dobio je 150.000 kuna za troškove provođenja projekta 'Analiza komunalnih otpadnih voda: inovativni pristup za praćenje trendova u zloporabi droga', a 70.000 kuna Kršćanski centar za pomoć i rehabilitaciju ovisnika i obitelji Stijena u Kosirnikovoj za provođenja projekta 'Duet za duo'.

Po 50.000 kuna iz gradskog proračuna je odlukom gradonačelnika pripalo Hrvatskoj uniji malih poduzetnika za sufinanciranje troškova organizacije Globalnog kongresa poduzetništva od 21. do 22. rujna i Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom u Crnojezerskoj za troškove održavanja sportskih aktivnosti pod nazivom 'Sport za sve u objektima mjesne samouprave'.

Za realizaciju projekta Kvartura korisnika - Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad - doznačit će 30.300 kuna Kulturno informativnom centru Zagreb u Preradovićevoj, 30.000 kuna Udruzi VANG u Banskim vinogradima za nastavak provođenja programskih aktivnosti, a Redu Čuvara grada Zagreba s Vrbika 25.000 kuna za realizaciju projekta 'Viteški turnir Franje Tahyja pod starim gradom Susedgradom'.


Po 20.000 kuna bit će doznačeno Dramskom studiju slijepih i slabovidnih 'Novi život' za hrvatsko gostovanje s predstavom 'Morske iluzije', Gradskom kazalištu Trešnja za gostovanje u Ankari i Rukometnom klubu Trešnjevka za sufinanciranje rukometnog kampa u Rovinju.

Osim iz proračuna, odlukom gradonačelnika dodjeljuje se novac i iz proračunske zalihe, pa je tako Milan Bandić donio zaključak kojim se odobrava korištenje 361.677,00 kuna financijske potpore Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja u Splitu za pomoć u dijelu troškova vezanih za izgradnju zavjetne crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Iz proračunske zalihe odobreno je i 120.000 kuna kao financijska potpora Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Zagreba i Zagrebačke Županije za troškove liječenja i medicinske rehabilitacije udovica.

Hrvatskom kulturnom društvu Napredak iz Tuzle odobrena je financijska potpora od 6.544 eura u kunskoj protuvrijednosti, a za Udrugu bunjevačkih Hrvata 'Dužijanca' iz Subotice 6.497 eura.Za rad Hrvatske bratske zajednice – Odsjek 2000 Hrvatska u Medvedgradskoj odobreno je 40.000 kuna, dok je 25.000 kuna dobila

Udruga antifašista Grada Omiša za obnovu spomenika palim borcima žrtvama fašističkog terora u Pisku, a Društvo distrofičara Zagreb 20.000 kuna. Korisnici gradskih novčanih sredstava dužni su dostaviti gradonačelniku Milanu Bandiću izvješće o utrošenim sredstvima u roku od 30 dana od dana izvršenja.