TREBA SE UOZBILJITI

Bandić: Hrvatska je umorna od cirkusa koji se trenutno radi

03.06.2016 u 15:11

Bionic
Reading

Gostujući u Dnevniku HRT-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je preslagivanja u politici te svojih gotovo 16 godina vlasti u Zagrebu i to na dan kad je njegov Klub zastupnika uspio pridobiti šestog člana

Na pitanje koliko je realna nova većina u Hrvatskom saboru, Milan Bandić kazao je da je preslagivanje predvidio prije mjeseci i pol dana. ‘Hrvatska je umorna od cirkusa koji se trenutno radi. Hrvatski građani očekuju da se političari uozbilje. Ili će se presložiti ili ići u izbore’, rekao je Milan Bandić te nije želio konkretizirati na koga računa.

‘Pustite ovih deset dana da se stvar razvije. Politika je kompromis, trebate biti čvrsti, imati viziju, program i projekt, kompetentne stručnjake. Hrvatska je u posljednja četiri mjeseca dobila sve osim toga’, izjavio je Bandić i dodatno citirao pokojnog kardinala Franju Kuharića govoreći o istinama od kojih se ne smije odstupati, granicama koje se ne prelazi.

S obzirom na to da 1. lipnja obilježava 16 godina otkada je postao zagrebački gradonačelnik, Bandić je na upit očekuje li potporu HDZ-a na sljedećim izborima u Zagrebu, rekao da o tome nisu pričali te da su jedini njegovi partneri građani i iskoristio je priliku da najavi koji projekti su pri kraju i najavi nova gradilišta u Zagrebu. Nije prihvatio kritiku da se za 15 milijardi eura, koliki je budžet Grada Zagreba, moglo učiniti više. Na pitanje kako komentira mostovce koji ga optužuju da koalira sa svima kako bi izbjegao sudsku odgovornost za brojne kaznene prijave, rekao je da nitko ne može izbjeći sudsku odgovornost.