ZELENA AKCIJA OPTUŽUJE

'Bandić dogovorio uvoz smeća iz cijele Zagrebačke županije!'

30.10.2017 u 17:00

Bionic
Reading

Udruge Zelena akcija i UZOR iz Resnika oštro osuđuju odluku 24 zastupnika koji su danas podržali štetan sporazum kojeg je predložio gradonačelnik Milan Bandić

Tvrde da se time omogućuje prevoženje smeća iz Zagrebačke županije u Zagreb i smatraju da će takav će dogovor dodatno opteretiti ionako neodrživ sustav u Zagrebu za koj drže da je suprotan temeljnim zakonskim načelima i preporukama nacionalnog Plana gospodarenja otpadom.

Još su prošli tjedan navedene udruge poslale otvoreno pismo zastupnicima zagrebačke Gradske skupštine sa zahtjevom da se usprotive tom sporazumu te počnu rješavati nagomilane probleme. Većina gradskih zastupnika nije poslušala glas javnosti i danas izglasala štetan sporazum.

'Umjesto donošenja gradskog Plana gospodarenja otpadom kojeg Zagreb nema već dvije godine, a koji bi trebao definirati kvalitetan sustav u smjeru smanjenja količina otpada u Zagrebu, gradonačelnik Bandić dogovorio je dovoženje novog smeća. Time se nastavlja dugogodišnja gradska politika nebrige za okoliš i građane', poručio je Marko Košak iz Zelene akcije.