RASIPNIK, A NE GRADONAČELNIK

Bandić dao 27 tisuća kuna iz proračuna za izlet u Haag

12.05.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odobrio je udruzi Hrvatska pravica 27.000 kuna iz gradskog proračuna kako bi u Haagu mogla organizirati prosvjedni skup zbog izricanja prvostupanjske presude generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini

Udruga je novac, kako stoji u obrazloženju gradonačelnika, zatražila za organizaciju prosvjednog skupa u Haagu i financiranje pratećih troškova prijevoza s tvrtkom APP iz Požege u periodu od 21. do 25. travnja ove godine, a sam prosvjed bio je zacrtan za 22. travnja.

Međutim, kako su nam rekli u APP Požega, Hrvatska pravica do Haaga s njihovim autobusom nije došla jer ga nisu ni unajmili. Je li ta udruga registrirana na adresi Ilica 139 uopće i s kim otputovala u Haag u njoj, nismo uspjeli doznati. Naime, na navedenoj adresi ona ne postoji, a među prezimenima na poštanskim sandučićima nema ni njezina predsjednika Dobroslava Šimovića.

Stanari s tog, ali i s kućnog broja 139A, s kojima smo razgovarali tvrde da za Šimovića i Hrvatsku pravicu nikad nisu ni čuli. Unatoč brojnim telefonskim pokušajima, do Šimovića nismo uspjeli doći.

Prema dostupnim podacima iz Registra udruga Hrvatska pravica je u nj upisana krajem siječnja ove godine i iako iza sebe nema neke konkretne rezultate, a njezin je rad potpuna enigma, Bandić im je preko Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje ureda za financije odlučio isplatiti novac.

Iz Grada pak, do zaključenja ovog teksta, nismo dobili odgovor na upit zbog čega su odlučili sponzorirati prosvjed u Haagu.

Zanimljivo je da je gradonačelnik u treptaju oka odlučio dati 27.000 kuna, samo za jedan projekt, udruzi koja postoji tek nekoliko mjeseci, a udrugama koje postoje dugi niz godina i iza sebe imaju kvalitetne projekte novac daje na kapaljku.

Tako je prije par dana Grad objavio rezultate natječaja za predlaganje projekata udruga mladih. Iznosi dodijeljeni udrugama kreću se između deset i 50 tisuća kuna što će nekima biti jedva dostatno za pokrivanje osnovnih troškova.