NE VOZITE S LJETNIM GUMAMA

Bandić: Čistite snijeg i koristite javni prijevoz

14.01.2013 u 18:35

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je apel građanima u kojima ih poziva da se s obzirom na obilan snijeg koji od jučer pada gotovo bez prestanka, u okviru svojih mogućnosti, ali i u skladu s obavezama koje proizlaze iz Odluke o komunalnom redu, uključe u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim prometnicama...

Bandić podsjeća da je na temelju Odluke o komunalnom redu, Grad obavezan ukloniti snijeg i led sa svih javnih površina, jednako kao i građani te korisnici poslovnih prostora, kioska, prodavaonica. "Odluka o komunalnom redu nalaže da svatko očisti ispred svog dvorišta. Moram reći da nikoga nećemo kažnjavati, ali ćemo upozoravati i apelirati na savjest naših sugrađana da svatko očisti ispred svog dvorišta. Jutros sam ovdje u 6 čistio, prije nego što sam išao trčati.

Ovdje sam sa svojim susjedima čistio prije 45 minuta i svima pokazao kako treba urediti ispred svojih ulaza, do garaže, ispred kućnih brojeva i ulica. Mislim da tako trebamo svi činiti", istaknuo je Milan Bandić. Upozorava da prema prognozama, padaline mogu trajati i sljedećih dana, pa na to treba biti spreman.

Pozvao je građane na strpljenje i pomoć drugima, a najavio da će večeras u 19 sati imati Stožer na kojem će izvijestiti o radu Zimske službe tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana te objaviti planove akcije čišćenja za dane koji dolaze.

'Da svatko očisti ispred svog stubišta očisti ono što može. Starijim ljudima i najmudrijoj generaciji Zagrepčana šaljem poruku da ne izlaze bez poviejsnih razloga u ovo zimsko nevrijeme s obrisima elementarne nepogode - snijega više od pola metara već sada i noćas će ga i sutra napadati još 20 centimetara. Također, šaljem poruku svojim motoriziranim sugrađanima da ne idu sa ljetnim gumama na ovu zimu. Da se voze ili javnim prijevozom ili taksijem, deset puta je jeftinije', naglasio je zagrebački gradonačelnik.