ZAGREB ODLUČIO

Bandić: Besplatni udžbenici socijalno najugroženijima

15.07.2009 u 12:38

Bionic
Reading

Na aktualnom satu druge radne sjednice Gradske skupštine u novome mandatu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će, vezano uz ukidanje besplatnih udžbenika u Hrvatskoj, grad zaštiti najugroženije.

Prijevoz ostaje, a najpotrebitijima ćemo pomoći, kazao je gradonačelnik, koji još nije želio reći "hoće li biti i korak više" u vezi s besplatnim udžbenicima.

Na upit Danire Bilić (HDZ) hoće li se u Resniku graditi spalionica opasnog otpada Bandić je odgovorio da takve odluke nema i poručio Resničanima da "mirno spavaju". Pročelnik Ladislav Prežigalo izvijestio je da je plan gospodarenja otpada objavljen, te da će nakon javne rasprave na jesen doći na dnevni red Skupštine.

Zvonka Makovića
, nezavisnog zastupnika s liste dr. Velimira Sriće, zanimalo je je li zgrada Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) gotova i ima li potrebne dozvole. Po riječima zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić-Vukičević, u tijeku je tehnički pregled zgrade, a u kolovozu bi mogla dobiti uporabnu dozvolu.

Josipa Hrena (NL dr. Sriće) zanimalo je kada će proraditi sljemenska žičara, na što mu je Bandić odgovorio kako je to složen projekt koji iziskuje preciznost. Kao probleme s kojima se susreću u tome naveo je, među ostalim, financije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Zastupnik Dan Špicer (SDP) požalio se na noćne jurnjave Horvaćanskom i Jarunskom ulicom, koje ugrožavaju građane i stvaraju buku, na što je gradonačelnik za idući tjedan najavio sastanak s čelnicima zagrebačke Policijske uprave, s kojima će se među ostalim i o tome razgovarati.

Na aktualnom satu HNS-ov Radimir Čačić upao je u riječ zagrebačkom gradonačelniku dok je odgovarajući na zastupničko pitanje istaknuo da je hrvatska metropola "socijalno najosjetljiviji grad, na što je predsjednik HNS-a dobacio iz zastupničke klupe: ''A gdje to piše?'' Zagrebački gradonačelnik zamolio je predsjednika Skupštine Borisa Šprema da ga zaštiti od takvih upada, a Čačiću je poručio kako taj "ispad nije na razini tog doma" te da će postati gradonačelnik kada nauči da je Zagreb socijalno najosjetljiviji grad.

Među ostalim, na aktualnom satu bilo je govora o pronađenim bačvama na Žitnjaku, a Bandić je rekao da su vatrogasci cijelu noć čuvali jednu bačvu iz koje je procurio aceton.