OPTIMISTIČNE NAJAVE

Bajs očekuje dolazak 11 milijuna turista ove godine

10.04.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Ove godine, osim pojačanog broja posjeta za Uskrs, Hrvatska očekuje dolazak oko 11 milijuna turista i 57 milijuna noćenja

Najave za ovu turističku sezonu, pa i predsezonu, u Hrvatskoj su dobre, pripreme za to su u završnoj fazi te se ove godine, osim pojačanog broja posjeta za Uskrs, očekuje dolazak oko 11 milijuna turista i 57 milijuna noćenja – rekao je to jučer prilikom susreta s novinarima u Višnjici kod Slatine ministar turizma Damir Bajs.

Dodao je da je hrvatski turizam prošlih godina, a naročito 2010, postigao 'dvostruko bolje rezultate od prosjeka Europe'. Ove godine ljestvica uspjeha neće biti dignuta tako visoko zbog stanja na tržištu te će biti zadovoljan europskim prosjekom.

'Potpisali smo ugovore s turoperatorima, aviokompanijama, hotelijerima i mnogima drugima. Da bismo pojačali predsezonu, uveli smo dopunske mjere i raspisali još jedan natječaj, a već idućeg tjedna potpisat ćemo i ugovore s najznačajnijim turističkim i aviokompanijama zainteresiranima za posjet Hrvatskoj', rekao je ministar.