IZOSTAVLJANJE DOKAZA

Bajić kažnjava odgovorne za gaf na suđenju J. Trbosjeku s Plitvica

28.03.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Zbog velikog propusta – izostavljanja iz spisa jedinog materijalnog dokaza ubojstva, traga krvi na odjeći ubojice Dražene Grđan – glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kaznit će tužitelja iz Gospića koji je kriv za taj neviđen gaf

Bajić je od Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu zatražio da provede izvide o tome kako je došlo do tog propusta koji je, zasad je nedvojbeno, skrivilo tužiteljstvo iz Gospića.

Riječ je, podsjetimo, o nalazu vještaka u kojemu se kaže da je DNK očitan iz traga krvi s rukava Dražene Grđan istovjetan s DNK žrtve. Ona je, naime, optužena za ubojstvo i pljačku starice Stanke Hinić iz sela Rudanovca na području Plitvičkih jezera.

Suđenje za to ubojstvo vodi se na Županijskom sudu u Karlovcu, no dokaze je pribavilo i spis formiralo Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću. No već na samome početku suđenja, prije nekoliko dana, došlo je do prekida postupka, i to zbog propusta tužitelja iz Gospića – izostavljanja vještačkog nalaza.

Kako je riječ o vrlo ozbiljnom i teškom propustu, glavni državni odvjetnik Bajić odlučio je reagirati. Prvi je Bajićev korak pribavljanje svih podataka, a nakon toga uslijedit će pokretanje stegovnog postupka. Za gaf bi mogao odgovarati Pavo Rukavina, koji je od 1. siječnja ove godine voditelj stalne službe u Gospiću, koja potpada pod Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.