ministar gospodarstva

Bačić se pohvalio na Facebooku: Iskorištena sva sredstva Fonda solidarnosti za petrinjski potres

11.05.2023 u 19:56

Bionic
Reading

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić izvijestio je u četvrtak kako su iskorištena sva sredstva europskog Fonda solidarnosti namijenjenih za obnovu nakon petrinjskog potresa

"Pedeset dana prije zadanog roka od 18 mjeseci, za obnovu nakon petrinjskog potresa iskorišteno je 321 milijuna eura od raspoloživih 319", napisao je Bačić na facebooku.

Istaknuo je da se na području petrinjskog potresa "u ovome trenutku provodi povijesna obnova najznačajnijih javnih zgrada".

Naveo je da su u obnovi, između ostalih: OB Ivo Pedišić u Sisku, Gimnazija Sisak, domovi zdravlja, kulturna jezgra centra Petrinje, Hrvatski dom Petrinja, Srednja škola Glina, Interpretacijski centar baštine Banovine, srednje i osnovne škole, Regionalni centar kompetentnosti, Učenički dom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Kulturno-povjesni centar SMŽ, Vojarna u Lađarskoj ulici, brojne prometnice i klizišta, kao i vjerski objekti Sisačke biskupije.

"Premda smo iskoristili sredstva Fonda solidarnosti, nastavljamo realizacijom svih projekata iz sredstava Državnog proračuna i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti", poručio je ministar graditeljstva.