PREDSJEDNIK FILIPINA:

'Bacao sam ljude iz helikoptera, zašto ne bi opet?'

29.12.2016 u 23:57

Bionic
Reading

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte zaprijetio je da će korumpirane dužnosnike baciti iz helikoptera, dodavši da je to već činio, piše u četvrtak BBC. 'Ako ste korumpirani, riješit ću vas se tako štu ću vas baciti iz helikoptera', rekao je Duterte koji vodi rat protiv korupcije i droge

To je posljednja u nizu izjava kojom je potvrdio da je sudjelovao u izvansudskim pogubljenjima. Njegov glasnogovornik kasnije je ublažio te izjave rekavši da se radio o 'urbanoj legendi'.

Drugi glasnogovornik je ranije ovoga mjeseca rekao da njegovog osebujnog šefa ne treba uzimati 'ozbiljno i doslovno' kada je rekao da je ubio trojicu ljudi dok je bio gradonačelnik Davaoa


Duterte je najnoviju izjavu dao u utorak govoreći pred žrtvama tajfuna u središnjem dijelu Filipina. Njegov ured snimku je na internetu objavio u četvrtak.

'Helikopterskim' kažnjavanjem zaprijetio je svima koji bi htjeli ukrasti financijsku pomoć stanovnicima pogođenih područja. 'Učinio sam to prije, zašto ne bi opet?', rekao je Duerte što su okupljeni pozdravili pljeskom.