REKORDAN BROJ

Baby boom trojki u Zagrebu: 'Ovo se možda dogodi jednom u radnom vijeku'

28.09.2023 u 07:14

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici dogodio se pravi baby boom. Imaju rekordan broj rodilja koje su u razmaku od tek nekoliko sati rodile - trojke!

'Ako gledamo po broju djece, noćašnje dežurstvo, odnosno cijeli protekli dan, bio je pravi mali baby boom kod nas u Vinogradskoj bolnici. Bilo je puno i blizanaca. Inače, učestalost blizanačke djece vam je negdje oko 30 žena na tisuću trudnica', rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Krunoslav Kuna u Dnevniku Nove TV.

A ono što je još rjeđe jest da jedna do dvije trudnice na njih tisuću - nosi trojke! 'Ovo je mali raritet - da su se u istom danu unutar 24 sata porodile dvije žene koje su nosile trojčeke, tako da smo zaista svjedočili događaju koji se događa možda jedanput za cijelog radnog vijeka', istaknuo je Kuna.

U 2022. godini rođeno je 2625 djece manje nego u 2021. - hoće li se ovaj trend nastaviti, doznat ćemo tek iduće godine, no već jedan ovakav dan izgleda - obećavajuće, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV.