UNATOČ OPTUŽNICI

Babić ostaje na čelu Hrvatskog liječničkog sindikata

31.05.2014 u 18:40

Bionic
Reading

Ivica Babić ostaje na čelu Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS), odlučeno je danas u Osijeku nakon gotovo petosatne Godišnje skupštine HLS-a, na kojoj je jednoglasno prihvaćeno Babićevo izvješće o dosadašnjem radu.

Skupštini je iza zatvorenih vrata nazočio 81 sindikalni izaslanik od njih ukupno 100, a svoje zaključke će, kako je najavljeno, u ponedjeljak predstaviti javnosti.

Babić je nakon Skupštine izjavio kako nije bilo zahtjeva za njegovom smjenom, ali i istaknuo da se u sklopu njegova izvješća raspravljalo i o situaciji vezanoj uz optužnicu kojom ga se tereti za ratno profiterstvo, odnosno da je lažirao status ratnog invalida.

Naglasio je kako će sindikat tražiti ostavku ministra zdravlja Rajka Ostojića zbog nagomilanih problema u zdravstvu, a bitnom je ocijenio i odluku o nastavku liječničkog štrajka, koji je zasad u mirovanju dok Skupština drugačije ne odluči.

'Ta odluka će ovisiti o kolektivnom ugovoru, koji još nije potpisan', rekao je Babić i dodao da sindikat ne odustaje od svojih zahtjeva, posebno vezano uz plaćanje prekovremenog rada.

'Nažalost, veliki problemi u zdravstvu pogađaju prije svega pacijente, ali i liječnike, posebno u bolnicama, preko čijih leđa se prelamaju brojni problemi. Rezultat katastrofalnog stanja u zdravstvu je sve češće najavljivanje odlaska liječnika u druge države', zaključio je.