DRAMATIČNA INTERVENCIJA

Automobilom pokušao pregaziti policajce, oni pucali na njega

14.08.2013 u 13:05

Bionic
Reading

U filmskoj potjeri koja se u ponedjeljak navečer dogodila u Stažnjevcu kraj Ivanca muškarac (33) automobilom je naletio na četvoricu policijskih službenika, a njegov pohod spriječen je tek nakon što su policajci ispalili nekoliko hitaca u njegovo vozilo. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, krim policajci su u ponedjeljak navečer u Stažnjevcu vršili određene izvide te su u sklopu svog postupanja uočili vozilo njemačkih registarskih oznaka kako se kreće prema spomenutom mjestu.

Službenim civilnim vozilima s plavim rotacijskim svjetlima spomenuti su automobil zaustavili uz rub ceste, a četiri su policajca u civilnoj odjeći, nakon što su se predstavili kao policijski službenici, pristupila utvrđivanju identiteta vozača. Vozač je međutim u tom trenutku automobil stavio u pogon te naglo startao i krenuo prema policijskim službenicima.


Dvojicu policijskih službenika koji su se nalazili ispred samog vozila udario je automobilom i prebacio preko prednjeg dijela vozila, a dvojicu policajaca koji su se nalazili uz bočnu stranu automobila također je udario pri čemu su pali na tlo.

U tom trenutku policijski su službenici s ciljem sprječavanja bijega vozača ciljano ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u zrak, no vozač je nastavio voziti po obližnjoj livadi nakon čega su policajci ispalili i nekoliko hitaca u vozilo.

Nakon toga vozač je napokon stao s vožnjom te je uhićen. Na mjestu događaja očevid je obavila dežurna Županijska državna odvjetnica. Policijski službenici su srećom samo lakše ozlijeđeni dok muškarac (33) u pucnjavi nije zadobio ozljede. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva te je predan pritvorskom nadzorniku.

U PU varaždinskoj nisu nam mogli odati više detalja vezanih uz slučaj naglasivši samo da je kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj koji su istraživali u Stažnjevcu u tijeku.