olujna bura

Autocesta A6 između Kikovice i Delnica otvorena samo za osobna vozila

07.02.2023 u 07:45

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica pa HAK poziva vozače na pojačan oprez te prilagođavanje brzine i načina vožnje uvjetima na cestama.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vremenska prognoza kaže da Hrvatsku u utorak očekuje sunčano vrijeme uz malu, u unutrašnjosti ponegdje umjerenu naoblaku s najvišim dnevnim temperaturama od -2 do 3 na kopnu te od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva na moru.

Vjetar će biti uglavnom slab sjeveroistočni i sjeverozapadni, duž obale umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.