ITAR-TASS:

'Angela Merkel je protiv sankcija Rusiji'

27.03.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi krizu nastalu zbog Ukrajine trebalo riješiti političkim sredstvima, bez nametanja ekonomskih sankcija Rusiji, izvijestila je ruska novinska agencija ITAR-TASS, a tu informaciju potom su prenijeli ruski i srpski mediji

Merkel je poručila da Zapad nije dosegnuo fazu koja podrazumijeva nametanje gospodarskih sankcija Rusiji, prenijela je ruska agencija ITAR-TASS njezinu izjavu nakon što je razgovarala s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye.

'Nadam se i da ćemo ih uspjeti izbjeći', rekla je Merkel i dodala da nije zainteresirana za eskalaciju, već radi na smirivanju situacije.

Njemački stručnjaci kažu da bi ekonomske sankcije protiv Rusije, koju joj žele nametnuti zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini i na Krimu, mogle negativno utjecati na njemačko gospodarstvo.

Njemačko-ruska trgovinska razmjena u 2013. godini dosegnula je vrijednost od 76 milijardi eura, oko 6.000 njemačkih tvrtki posluje u Rusiji, ukupan opseg njihovih investicija iznosi 20 milijardi eura i oko 300.000 radnih mjesta u Njemačkoj ovisi o ekonomskim odnosima Njemačke s Rusijom, navodi ITAR-TASS.