slavlje hdz-a

Plenković opet izašao pred pristaše uz 'Eye of the Tiger': Danas ćemo malo slaviti, a sutra krećemo opet, svim srcem za Hrvatsku

05.07.2020 u 23:56

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković gotovo sigurno će i naredne četiri godine voditi zemlju. Pobjedu je i ovaj put proslavio uz pjesmu 'Eye of the tiger' skupine Survivor iz filma 'Rocky'

U pobjedničkom govoru Plenković je na početku zahvalio svima na rezultatu i sjajnoj pobjedu HDZ-a, to je ono što je demokracija, iskaz volje naroda. Zahvalio je svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališa i dali svoj glas njima ili drugim strankama.

'Ovakav rezultat HDZ-a obvezuje jer smo imali težak mandat, a izazovi koji nas čekaju su i veći', naveo je Plenković.

'Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati u programu i ljudima na listama', kazao je Plenković.

Poručio je da je ovakva potpora hrvatskih birača velika obveza i o tome će voditi računa svakog dana iduće četiri godine jer Hrvatske treba odgovore na brojne probleme.

'Vodit ćemo računa jer Hrvatska treba rješenja za gospodarstvo, javno-zdravstvene izazove, za jačanje demokracije, jačanje institucija, jačanje ljudskih prava, manjinskih prava", rekao je Plenković u obraćanju oduševljenim HDZ-ovcima.

Kazao je da će voditi politiku novog, modernog suverenizma, ali na tragu politike prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana jer su proteklih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i želio.

Kazao je da znaju da su na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske. Istaknuo je da želi zahvaliti svim članovima i članicama, simpatizerima, koji su radili u stožeru, svim Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasali, svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su pomogli u medijskom smislu.

'Mislim da smo učinili maksimalni napor, a ovakva pobjeda nam daje pravo da budemo malo veseli i opušteni. Sutra u devet sati krećemo raditi svim srcem za Hrvatsku', poručio je Plenković.

  • +15
Andrej Plenković održao je govor u Arheološkom muzeju nakon uvjerljive pobjede Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic