NOVI SKANDAL

Ana Karamarko radi i za Gavrilović koji se sudi s državom

18.05.2016 u 09:17

Bionic
Reading

Marketinška agencija Drimia Ane Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, nije radila samo za lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića, već i za mesnu industriju Gavrilović, s kojom je Hrvatska također u sporu, objavio je dnevnik 24 sata

Protiv Georga Đure Gavrilovića kao vlasnika tvornice USKOK vodi istragu za ratno profiterstvo, a njegov sin Georg Gavrilović od države potražuje odštetu od 198,5 milijuna eura, što je gotovo 1,5 milijardi kuna.

Prema pisanju 24 sata, Drimia je nastavila raditi za Gavrilovića i nakon što je Karamarko postao drugi čovjek Vlade. Tako su u travnju ove godine poslali dva priopćenja o aktivnostima Gavrilovića - o tome da podržavaju akciju 'Kupujmo Hrvatsko' te da nagrađuju svoje vjerne kupce. Obje strane o toj suradnji šute.

Podsjetimo, poslovanje agencije Drimia u vlasništvu Ane Karamrko našlo se pod povećalom javnosti nakon što je tjednik Naiconal otkrio njezinu suradnju s tvrtkom Peritus Joze Petrovića. Ugovor između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić, sklopljen je 1. veljače 2013. i trajao je do do 31. siječnja 2015. godine.

Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno.