OTKRIVA JOSIPOVIĆ IZ MUENCHENA

Amerikanci očekuju od Slovenaca da ratificiraju hrvatski ugovor

03.02.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Sjedinjene Države očekuju da će uskoro početi ratifikacija hrvatskog pristupnog sporazuma u Sloveniji, saznaje se u nedjelju iz izvora iz ureda hrvatskog predsjednika Ive Josipovića nakon njegova kraćeg razgovora s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom

Na večeri koju je u subotu za sudionike Muenchenske sigurnosne konferencije priredio bavarski premijer Horst Seehofer, hrvatski predsjednik Ivo Josipović kratko je razgovarao s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom koji je rekao kako su i Hrvatska i Slovenija američke partnerice u NATO-u pa očekuje da će spor oko Ljubljanske banke biti brzo riješen. Dvojica su dužnosnika pozdravila skori ulazak Hrvatske u EU i izrazila nadu u daljnje mogućnosti gospodarske i vojne suradnje.

Predsjednik Ivo Josipović na toj je večeri razgovarao i s katarskim premijerom šeikom Hamadom Al Tanijem o aktivnostima koje su uslijedile nakon posjeta visokog hrvatskog izaslanstva Kataru u studenome prošle godine kada su postavljeni temelji za gospodarsku suradnju dviju zemalja. Katarski ministri gospodarstva i energetike doći će uskoro u posjet Hrvatskoj, a zatim će uslijediti i posjet katarskoga emira, najavljeno je.

Muenchenska sigurnosna konferencija završava u nedjelju debatama o Siriji i Maliju.