JOSIPOVIĆ U CRNOJ GORI

'Ako se ne budemo dogovorili oko Prevlake, ići ćemo na sud u Haag'

03.09.2013 u 17:04

Bionic
Reading

Hrvatska će nastaviti podržavati Crnu Goru na njezinu putu europskih integracija, izjavio je danas predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u okviru prvog posjeta Crnoj Gori nakon što je Hrvatska stupila u članstvo Europske unije, prenosi agencija Anadolija

Josipović, koji je doputovao danas u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori, susreo se u Vili Gorica sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem. Josipović se prethodno na Cetinju sastao s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Josipović je ocijenio da se sva otvorena pitanje između Hrvatske i Crne Gore, kao što je pitanje Prevlake na jugu tih zemalja, trebaju rješavati ubrzanim tempom te da se ne trebaju ostavljati narednoj generaciji političara.

'Ako se ne budemo dogovorili po tom pitanju, ići ćemo na međunarodni sud u Hagu', rekao je Josipović naglasivši da to nije 'vruće pitanje' te da će se riješiti.

Prema riječima predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, privremeni režim na Prevlaci funkcionira dobro.

Kao odgovor na prozivanje crnogorske opozicije, odnosno predsjednika Demokratskog fronta (DF) Miodraga Lekića, da se Josipović sastao samo s 'huškačima napada na Dubrovnik', hrvatski predsjednik je naglasio da nije bilo inicijative za sastanak s opozicijom.

'Nije bilo inicijative za takvim sastankom, a da ih je bilo, ne bih se sastao, jer su državni sastanci susreti između predstavnika institucija, s predsjednikom, premijerom i predstavnicima parlamenta gdje je i opozicija', rekao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske je također razgovarao s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović i hrvatski predsjednik Ivo Josipović će sjutra boraviti u Tivtu, gdje će imati sastanak s Hrvatima koji žive u Crnoj Gori.