ŽUPANICA TUŽI STANKOVIĆA I JOVEV

'Ako mi se dokaže bilo što nezakonito, podnijet ću ostavku'

04.02.2014 u 11:09

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji 'U mreži prvog' Marina Lovrić Merzel ponovila je da policija nije bila u Županiji. 'Jovev je aktivistica HDZ-a, a ovo je čista politička hajka koja je poprimila nacionalnu razinu. Žalosno je da nikada nisam dobila medijski prostor da dokažem da sve to nije točno', rekla je Lovrić Merzel

'Imam svu dokumentaciju gospođe Jovev i u njoj nema ništa sporno', istaknula je Merzel. O lipovljanskom domjenku županica je rekla da je grad Lipovljani imao svoj domjenak o kojem govori načelnik Mario Ribar, a Županija je financirala i nabavila ono što su gosti konzumirali cijeli dan. Govoreći o visokim troškovima reprezentacije koje je utvrdila revizija, Merzel je rekla da na njene troškove otpada samo 12 tisuća kuna godišnje.

'Ako mi se dokaže bilo što nezakonito, logično je da ću podnijeti ostavku. Kazneno djelo prvo treba dokazati', izjavila je županica. Rekla je i da je podnijela tužbu protiv urednika Aleksandra Stankovića, a najavila je i tužbu protiv Jasmine Jovev, javlja hrt.hr


Na teške optužbe Marijane Petir Merzel odgovara da je riječ o neistinama. 'Uskok i DORH se time bave. Poštivali smo proceduru, a mene se konstantno optužuje za neke afere bez dokaza i papira', izjavila je županica. Na pitanje je li riječ o unutarstranačkim sukobima i obračunu s Linićevim ljudima, Merzel je rekla da je ponosna na kumstvo s ministrom Linićem, a to nema nikakve veze s njenim poslom. 'Meni ne treba nikakav zaštitnik', istaknula je.

Gostujući u emisiji, Jasmina Jovev je ponovila da nije politička aktivistica HDZ-a. 'To je bacanje blata u oči kako se ne bi razgovaralo o dokumentima koje sam iznijela', rekla je. Na pitanje zašto upravo sada izlazi s ovim optužbama u javnost, Jovev je rekla kako je morala jer je prošla godina dana otkada je svu dokumentaciju dostavila DORH-u, a on do sada nije pokrenuo ništa.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje