METEOALARM NA NARANČASTOM

Nastavak udarnog vikenda: Promet gust, na Lučkom i na Istarskom ipsilonu kolona

23.07.2017 u 09:21

Bionic
Reading

Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju promet je pojačan, izvijestio je HAK oko 15.45. Tijekom dana očekuje se pojačan promet i u priobalju pa HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova

Autocesta A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:pojačan je promet u smjeru istoka, kolona osobnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo duga je oko 500 m.

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

  • +22
Prometne gužve na sve strane Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 23. srpnja, od 12,00 do 23,00 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,

DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),

DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC23 kroz Dugu Resu;

DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);

DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Izuzetno vruće, Meteoalarm na narančastom 

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. Prema večeri uz lokalno jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije u Međimurju, Podravini te u Hrvatskom zagorju. Vjetar većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni.

I dalje vruće i vrlo vruće uz najvišu temperaturu od 32 do 37 °C. Meteoalarm upaljen je na narančasto za središnju Hrvatsku, Sklavoniju i karlovačko područje zbog visokih temperatura zraka. 'Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela', stoji u opisu na stranicama DHMZ-a. 

Temperatura mora kreće se od 24 do 26 stupnjeva.