BIVŠI ZASTUPNIK O SABORU

'Ako kome treba skinuti imunitet, to je onih 77 u Saboru'

21.10.2011 u 17:23

Bionic
Reading

‘Ukidanje imuniteta zastupniku Željku Jovanoviću bio je potez očajnika i potez kojim se ruši ustavni poredak. Ustav jamči zastupniku da ga nitko neće progoniti za ono što je rekao s govornice u Saboru’, ustvrdio je bivši saborski zastupnik Nikola Vuljanić komentirajući saborska događanja

Nikola Vuljanić je prije godinu u pol dana, zajedno s kolegom Antunom Kapraljevićem, također bivšim saborskim zastupnikom, podnio DORH-u prijedlog za provedbu istražnih radnji protiv HDZ-a. I njih su dvojica tada okarakterizirala HDZ ‘zločinačkom organizacijom’.

‘Iskazali smo sumnju, znajući činjenicu da je stranački blagajnik nosio novce u torbama, a očito je tome bilo tako kad je čovjek uhapšen, da je i ta organizacija kriva. Je l’ se organizirala - jest, je l’ napravila kazneno djelo - jest. Ako se netko organizira da napravi kazneno djelo, onda je to zločinačka organizacija’, ponovio je Nikola Vuljanić.

Podsjetio je i da se državni odvjetnik Mladen Bajić oglušio na njihov prijedlog, a na upit strahuje li od mogućeg progona zbog toga što je HDZ nazvao zločinačkom organizacijom, odgovara uz osmijeh.

‘Bilo bi mi drago kad bi nešto tako pokrenuli jer bi bilo jako zabavno, ali vjerujem da neće. Danas imam 10 puta više argumenata nego u kolovozu prošle godine’, ustvrdio je Vuljanić, danas član Hrvatskih laburista.

Komentirajući, kako je rekao, ‘potez očajnika u Saboru’, poručio je na kraju da ‘ako nekom treba skinuti imunitet, onda su to onih 77 zastupnika koji su se danas pojavili u sabornici’.