HOLY TRAŽI OČITOVANJE DORH-A

'Ako je moj mail korupcija, cijeli Sabor bi trebao biti u zatvoru'

21.03.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, zatražila je od DORH-a da joj službeno odgovori je li mail zbog kojeg je smijenjena s ministarskog mjesta politička korupcija

Podsjetimo, prije nekoliko dana premijer Zoran Milanović, odgovarajući na novinarski upit o slučaju prijateljstva ministra financija Slavka Linića s poduzetnikom Jozom Kalemom, kazao je da u politici nema prijatelja ako su protiv njih podignute optužnice, i tom prigodom istaknuo je Mirelu Holy kao primjer svoje prijateljice koju je podržavao unatoč njezinim 'nespretnostima', ali ju je na kraju maknuo zbog – sitne političke korupcije.

'Poslala sam zahtjev DORH-u jer želim znati je li to što sam učinila politička korupcija ili nije. Ako je to korupcija, onda bi DORH morao protiv mene pokrenuti postupak. Dobro znam što sam napravila i po toj logici svi saborski zastupnici i dužnosnici na nižim razinama odavno su trebali biti u Remetincu', kazala je Holy.

'Ljubav' između Milanovića i Holy puknula je kada je u javnost procurio mail u kojem je ona, tada ministrica zaštite okoliša, od Renea Valčića, šefa HŽ Infrastrukture zatražila da od otkaza spasi suprugu stranačkog kolege iz SDP-a.

Milanović je Mirelu Holy tada smijenio, a SDP je napustila nakon što SDP nije provodio politiku iz područja zaštite okoliša zacrtanu u Planu 21.

'Od DORH-a i USKOK-a nisam dobila ni pisma ni razglednice na temu tko mi je provalio u mail i poslao ga u medije osim da se izvidi provode', kazala je Holy.