ŠVALJEK PORUČILA

'Ako Bandić želi zaposliti Marićeva brata, neka osnuje svoju tvrtku'

04.03.2017 u 17:26

  • +12

Kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek u druženju s građanima

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek nastavlja s praksom druženja s građanima subotom i iznijela je i svoje viđenje oko gradnje crkve na Savici

'Smiješna je ta situacija. Radi se o lutanju, sada se pred izbore traži drugo rješenje. Cijela ta priča sa crkvom nije dobro odrađena, nije se gradonačelnik konzultirao s građanima. Oni su ti koje treba pitati što žele u svom okruženju, oni nemaju ništa protiv crkve, ali žele javnu površinu. Tu je gradonačelnik treba procijeniti da je trebalo slušati volju građana", istaknula je Švaljek.

Ništa manje smiješno joj nije niti obećanje gradonačelnika da će, nakon uniformi u školama, i vrtići dobiti svoj inventar - papuče.

'Uopće nije važno čija je ideja. Tu se traži rješenje za nešto gdje nema problema. Roditelji nikada nisu rekli da im trebaju šlape u vrtićima ili uniforme u školama. Ono što stalno ponavljaju jest da nose u vrtiće potrošni materijal, da djeca nose sendviče kako bi imali dobru,kvalitetnu prehranu. Sada kada bismo napravili istraživanje, sigurno ne bi htjeli šlape nego tople obroke, igračke u vrtićima, didaktičku opremu, potrošni materijal, šlape bi se možda našle na stotom mjestu', rekla je kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

Njezina protukandidatkinja Anka Mrak Taritaš  jučer je predložila model restrukturiranje Holdinga. Na tom tragu ide i Švaljek.

' To je nešto što treba Zagrepčanima, depolitizacija Zagrebačkog Holdinga, jedno profesionalno upravljanje da bi to veliko trgovačko društvo moglo građanima ponuditi kvalitetnu uslugu uz primjerenu cijenu', rekla je Švaljek dodavši da Bandić ne može zaposliti brata Gorana Marića tek tako  jer to nije njegovo poduzeće, već poduzeće koje financiraju građani.

'Ako gradonačelnik želi nekoga zaposliti, onda je najbolje da osnuje svoju firmu i da zapošljava ljude', komentirala je Švaljek.