NA KARINSKOM MORU

Air tractor prisilno sletio zbog kvara

20.07.2010 u 19:19

Bionic
Reading

Protupožarni zrakoplov, koji je popodne sudjelovao u gašenju požara na Dinari, prinudno je sletio u Karinsko more zbog indikacije tehničkog kvara, a pritom pilot nije ozlijeđen niti je zrakoplov oštećen, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Zrakoplov tipa Airtractor Fireboss prinudno je oko 16,40 sati sletio u Karinsko more, uslijed indikacije tehničkog kvara, a poštujući sve sigurnosne procedure. Pilot zrakoplova nije ozlijeđen, sam zrakoplov nije oštećen pri slijetanju, a tehnička ekipa Oružanih snaga RH upućena je na mjesto događaja, kaže se u priopćenju.

Temeljem zahtjeva Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje Divulje da se zračne snage angažiraju u gašenju požara kod Knina na Dinari (Badanj), angažirana su tri Canadaira CL-415 i dva Air-tractora u vremenu od 13,15 sati. Požar u kojem je izgorjelo oko 30 hektara niskog raslinja i borove šume lokaliziran je u 16,25 sati.

Svi angažirani Canadairi i jedan Air - tractor AT-802 A (evidencijske oznake 896) vratili su se u 93. zrakoplovnu bazu Zemunik do 16,59 sati, a Air - tractor AT-802 A (evidencijske oznake 893) sletio je u Karinsko more, kaže se u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.