UNRATED

Age of Conan postaje besplatan

25.05.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Age of Conan, popularni MMO, uz klasičnu će pretplatu dobiti i freeware model, objavljeno je iz Funcoma

Age of Conan, MMORPG koji se na tržištu pojavio još 2008.godine, ovoga će ljeta postati potpuno besplatan, objavili su njegovi autori izFuncoma. Ipak, Funcom ne namjerava ukinuti pretplatu, već samo uvesti novimodel prema kojemu će igrači moći odlučiti žele li uživati u besplatnom igranjuili za isto plaćati klasičnu mjesečnu pretplatu.



Ovaj potez je, kako objašnjavaju sami autori, motiviranskorašnjim (jesen 2011) izlaskom novog Conan filma te se pretpostavlja da ćeon povećati i interes publike za njihovu MMO igru.

 

'Osjećamo da je vrijeme da napravimo zaokret u našojpolitici i osiguramo najbolju moguću poziciju uoči porasta interesa za Conana,kako bismo mogli privući što veći broj korisnika u predivni svijet koji smokreirali', izjavio je Craig Morrison, izvršni producent Age of Conana zaEurogamer.

 

Igra će zapravo biti besplatna u mjeri u kojoj će to željetisam igrač. Plaćat će se dodatni itemi, no i bez njih igrač će moći dostićimaksimalni, 80. nivo.

 

Oni koji će igru igrati besplatno neće biti smješteni naposebne servere, već će biti pomiješani s pretplatnicima i uživati gotovo istepogodnosti kao i oni.

 

Kako bi pak obilježio djelomični prijelaz na besplatnoigranje ovoga ljeta, Funcom će igru preimenovati u Age of Conan: Unrated.