BOYSI IZA REŠETAKA

70 dana zatvora zbog nereda u Splitu

24.02.2009 u 21:17

Bionic
Reading

Prekršajni sud u Splitu izrekao je šestorici navijača Dinama, "zaštitnu mjeru" zabrane posjeta utakmica Dinama i hrvatske reprezentacije iduće dvije godine, jedan od njih, za kojeg je utvrđeno da je sjedalicom na Poljudu udario policajca, kažnjen je zatvorom od 30, a dvojica po 20 dana zatvora

Pripadnik BBB-a Damir A.(21) osuđen je na trideset dana zatvora jer je policajca pogodio stolicom. Do sada je već evidentiran u policijskom dosjeu po navijačkim izgredima.

Kako se doznaje na Prekršajnom sudu, jedan od Dinamovih navijača novčano je kažnjen s 10 tisuća, a dvojica s po pet tisuća kuna. Presude su nepravomoćne, a ako postanu pravomoćne, navijači će zatvorsku kaznu izdržavati u mjestu stanovanja, tj. u Zagrebu.

Također je rečeno da je Prekršajni sud, koji je vodio postupak protiv sedam uhićenih Dinamovih navijača, slučaj sedmoga, malodobnog, navijača proslijedio sudu u Zagrebu.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Splitu, koja vodi istragu protiv trojice uhićenih Dinamovih navijača, kaznila je dvojicu "mjerom opreza", tj. zabranom posjeta svih nogometnih utakmica u Hrvatskoj, i klupskih i reprezentativnih, dok traje istraga, izvijestio je Županijski sud.

Obrazloženo je da se "mjera opreza" može produljivati kako se bude produljivao istražni postupak. Kad završi istražni će spis biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu koje odlučuje hoće li podnijeti optužnicu Općinskom sudu u Splitu. Za ta kaznena djela, (napad na službenu osobu) može se izreći zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Potpis videa ...