15 MILIJUNA KUNA

62 godine zatvora za pljačku splitske pošte

03.02.2010 u 15:44

Bionic
Reading

Zbog pljačke 15 milijuna kuna u ožujku 2008, kada je opljačkano središte Hrvatskih pošta na Kopilici u Splitu, hrvatski i srbijanski kriminalci osuđeni su na ukupno 62 godine zatvora, javlja Večernji list

Na ukupno 62 godine zatvora osuđena je skupina hrvatskih i srbijanskih kriminalaca koji su u ožujku 2008. godine izveli pljačku 15 milijuna kuna iz središta Hrvatskih pošta na Kopilici u Splitu.

Vođa skupine Miroslav Hršum dobio je 10, a Srbi Zoran Stevanović i Milan Mitić, kojima je suđeno u odsutnosti, dobili su po devet godina.

Miro Cokarić osuđen je na osam i pol godina, njegov bratEmil na sedam, a Vesna Vuco na pet godina zatvora. Oni su optuženi i za pljačku 'male pošte' tešku 95 tisuća kuna.

Nekadašnji predsjednik kaštelanske HVIDR-e Jozo Certa, koji je nosio hranu mafijašima i našao im smješataj nakon pljačke, dobio je pet godina zatvora iako je optužen za paljevinu džipa kojim su pljačkaši pobjegli iz pošte. Sudski vještak nije uspio dokazati da je Certa bio na mjestu gdje je džip bio zapaljen.

Mladen Stupalo i zaštitar Boris Marušić osuđeni su na četiri i pol godine zatvora. Sudsko vijeće nije uzelo u obzir obranu koju su Hršum i Cokarići dali na glavnoj raspravi. Kazali su da njihov iskaz u policiji pred istražnim sucem iznuđen, ali Vijeće smatra da su ti iskazi istiniti s obzirom na količinu detalja koje u njima iznose i budući da su ih dali u prisutnosti odvjetnika.