UZ PAKLENO OSIGURANJE

50 kilograma zlata ukradeno na letu Pariz-Zuerich

24.09.2013 u 07:33

Bionic
Reading

Pedesetak kilograma zlatnih poluga ukradeno je u četvrtak tvrtki za prijevoz vrednota Brink's u prostoru za prtljagu zrakoplova s odlaskom iz Pariza i dolaskom u Švicarskoj, rečeno je u ponedjeljak iz izvora zračne luke

Zlato je utovareno u zračnoj luci Roissy u spremište putničkog zrakoplova tvrtke Air France s odredištem u Zuerichu, kazao je izvor potvrđujući informaciju tv postaja TF1 i LCI. Prema tečaju zlata od ponedjeljka, riječ je o vrijednosti od 1,6 milijuna eura.

Ta vrsta tereta svakodnevno se ukrcava u isti zrakoplov, a zaposlenici Brink's-a ostaju na pisti do odlaska aviona, prema istom izvoru. Kradljivci su 'vrlo vjerojatno imali suučesnike u zračnoj luci', istaknuto je.

Istraga povjerena odjelu žandarmerije zaduženom za zračni promet mogla bi biti 'složena' jer je Brink's krađu otkrio tek sutradan, u petak, u Švicarskoj.

Uz avionski prijevoz vrijednosti, ta američka tvrtka zapošljava 1800 agenata sigurnosti koji u francuskim zračnim lukama pregledavaju putnike, kabinsku prtljagu i prtljagu za bunkere u zrakoplovima te kontroliraju vozila.