HDZ SLAVI OBLJETNICU

30. rođendan HDZ-a krenuo polaganjem vijenaca na Tuđmanov grob: 'Nikad nismo bili staromodni'

17.06.2019 u 10:10

  • +21

HDZ položio vijence na Tuđmanovom grobu

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica u ponedjeljak obilježava 30. obljetnicu osnutka, 17. lipnja 1989., u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" bit će održana svečana akademija, a nakon toga u prostorijama Nogometnog kluba Jarun odigrat će se tradicionalna nogometna utakmica između 'momčadi HDZ-a i zvijezda'.

'Danas je 30. obljetnica osnivanja HDZ-a, stranke koju je osnovao prvi predsjednik Tuđman, i koja je u prvih 10 godina ostvarila ključne ciljeve. Možemo biti ponosni na postignuća u tom razdoblju. I danas radimo na ključnim pitanjima za građane - gospodarstvu i socijalnoj uključenosti. Ovo je ujedno i godina kad obilježavamo 20. godišnjicu smrti Franje Tuđmana", kazao je Plenković tom prigodom, a prenosi N1.

  • +21
HDZ položio vijence na Tuđmanovom grobu Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

U razgovoru za Hinu, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica izjavio je za Hinu kako je riječ o 'velikoj obljetnici najveće i najuspješnije hrvatske stranke koja je u ključnim trenucima uvijek znala naći odgovore na pitanja hrvatskog društva i njegove budućnosti,a pogotovo 1989. kada je vladala opća pomutnja, nesigurnosst i neizvjesnost u pogledu hrvatske budućnosti'.

U kontekstu kada je stranka osnovana, dodao je, ona se pozivala na povijesna ishodišta Hrvata, što čini i sada.

"Ali Hrvatska demokratska zajednica nikada nije bila staromodna. Ona nije nastala na konceptu obnavljanja neke od povijesnih hrvatskih stranaka, poput HSS-a i HSP-a, nego je politički, organizacijski i kadrovski ponudila jedan potpuno novi okupljajući koncept, jer je imala sreću da je na svom čelu imala dr. Franju Tuđmana, osobu koja je bila dovoljno snažna da taj okupljajući koncept može nametnuti i braniti od svih koji taj koncept nisu razumjeli", rekao je Kapulica.