U SPLITU

18 oboljelih od svinjske gripe

02.01.2011 u 13:30

Bionic
Reading

Zorana Klišmanić, voditeljica Epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo, potvrdila je za Dalmacija News da je kod 18 pacijenata u Splitu pronađen virus N1H1, zbog čega su zabranjeni svi posjeti pacijentima u bolnici

Kroz ambulantu za zarazne bolesti splitskog KBC-a do kraja godine su prošle 92 osobe koje su došle sa simptomima koji bi uputili na sumnju u zarazu svinjskom gripom.

Zorana Klišmanić, voditeljica Epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo, kaže da su 30 briseva poslali na analizu u Zagreb te da je kod 18 pacijenata potvrđen virus N1H1.

Dalmacija News piše kako je Županijski krizni stožer za svinjsku gripu od petka zabranio posjete pacijentima u KBC-u. Zbog takvog stanja ove godine nije bilo ni tradicionalnog susreta gradonačelnika s prvom rođenom bebom u 2011. i njezinom majkom, već je djevojčici Teni darove dostavila dogradonačelnica Anđelka Visković.

Zorana Klišmanić kaže da ne zna koliko će dugo potrajati takva situacija, ali da se stanje prati i da će se u skladu s tim odluke i mijenjati.

'Odlučili smo da je najpametnije zabraniti posjete pacijentima. Ipak je gripa. Teško je reći koliko će trajati takvo stanje. To ovisi o situaciji. Stanje se stalno prati i u skladu s razvojem situacije ćemo i mijenjati odluke. Sljedeći sastanak zakazan je za utorak, a tada ćemo donijeti nove odluke, ovisno o stanju', kazala  je Zorana Klišmanić za Dalmacija News.