NOVO NATJECANJE

ZIP traži najbolje studentske startupove

26.10.2015 u 12:01

Bionic
Reading

U Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu bit će održana regionalna natjecanja. U svakom gradu bit će odabrano četvero finalista, koji će sudjelovati u završnom natjecanju u Zagrebu. Četiri najbolja projekta dobit će nagrade

S ciljem poticanja inovativnog poduzetništva među studentskom populacijom tehničkih (ICT) i ekonomskih smjerova te promicanja potrebe cjeloživotnog učenja, ZIP u suradnji sa Step Ri, BIOS inkubatorom i UTT Sveučilišta u Splitu organizira svoje prvo nacionalno studentsko natjecanje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu bit će održana regionalna natjecanja. U svakom gradu bit će odabrano četvero finalista, koji će sudjelovati u završnom natjecanju u Zagrebu. Četiri najbolja projekta dobit će nagrade.

Prva nagrada je 15 tisuća kuna. Drugoplasirani će dobiti tri pametna telefona, a treće mjesto donosi ulazak u ZIP-ov inkubator. Najboljem projektu u turizmu bit će dodijeljeno tri tisuće kuna.


Kriteriji ocjenjivanja su inovacija/novost, tržišni potencijal i disruptivnost. Sudjelovati mogu samo studenti, ne stariji od 29 godina.

Prve informativne radionce su već odrađene u Rijeci, dok će u Zagrebu biti održana 10. studenog na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Za ostale gradove datumi će biti objavljeni naknadno. Prijave bi, kako doznajemo iz ZIP-a, trebale biti otvorene do prosinca.

Prijavnicu i više informacija potražite na stranici studentsko-natjecanje.com