E-OBRAZOVANJE

Želite naučiti svirati? Iskoristite YouTube

12.08.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Oduvijek ste željeli svladati neki glazbeni instrument? YouTube je pun ljudi dobre volje koji će vam rado pokazati osnove, i to besplatno

Na tom ćete servisu naći upute za gotovo bilo koji instrument koji možete zamisliti. U ovom ćemo se članku fokusirati na najpopularnije: gitaru, bas, bubnjeve i klavir.

Imajte samo u vidu da, mislite li se ozbiljnije baviti glazbom, poduka preko videa treba biti tek prvi korak. Postoje znanja i vještine koje vam drugi mogu prenijeti samo uživo.

Gitara

Vjerojatno najzastupljeniji instrument kad je poduka na YouTubeu u pitanju. Postoji ogroman broj kanala koji nude poduku. Jedan od njih je Erich Andreas, koji će vam osnove pokazati u nešto više od 14 minuta.


Na njegovom će kanalu ponešto za sebe naći i početnici i napredni svirači, od vježbi za jačanje ruke i brzinu do temeljnih oblika bluesa, rocka i drugog.

Poduka gitare na YouTubeu - Erich Andreas


Bas

Učenje basa pomalo je poput savladavanja gitare i bubnja istovremeno. Za početnike su dobre lekcije koje nude Scott & Phillip...

Poduka bas gitare na YouTubeu - Scott&Phillip

... i Tom Willis

Poduka bas gitare na YouTubeu - Tom Willis


Bubnjevi

Osnove bubnjanja možete naučiti u uvodnom tečaju početničkih obrazaca profesionalnog bubnjara Nielsa Myrnera. Ima ih sedam, svaki svira postupno sve brže i prati ih primjerima improvizacije, kao i različitim stilovima.

Poduka bubnjeva na YouTubeu - Niels Myrner


Klavir

Nema ih toliko koliko je učitelja gitare, no pokušajte s brzim tečajem instruktora Marka Andrewa Hansena. Krenut ćete s notama, pozicijama ruku i pojedinim akordima, sve uz malo improvizacije.

Poduka klavira na YouTubeu - Mark Andrew Hansen


Izvor:Make Use Of